skip to Main Content
(+45) 51 15 45 51 dyrlaege@sorana-dyreklinik.dk

Pressen skrev den 15. oktober 2013:

Sarah Beck åbner dyreklinik

36-årig berejst dyrlæge står bag Sorana Dyreklinik, der slår dørene op på Gl. Smedevej 10 den 28. oktober.

– Jeg har arbejdet på flere dyreklinikker og har haft med dyr at gøre hele mit liv. Allerede som 7-årig vidste jeg, at jeg ville være dyrlæge, og i et stykke tid har jeg puslet med tanken om at åbne min egen dyreklinik.

Det siger 36-årige Sarah Beck. Mandag den 28. oktober åbner hun egen Sorana Dyreklinik ved privatadressen på Gl. Smedevej 10 på Frederiksberg, hvor familien har boet siden 2004, og dermed går drømmen i opfyldelse.

– Jeg har fået indrettet konsultation, bur-rum, røntgenrum og venteværelse, fortæller Sarah Beck.

– Og hvis for eksempel en hund lige har behov for at få lidt luft, er der halvanden tønde land jord til ejendommen. Et stort område er indhegnet.

rikke sorana 038

Fra landet

Sarah Beck er født i Lundtofte, hvor hun boede, til familien 10 år senere flyttede på landet mellem Sorø og Slagelse og realiserede drømmen om det landlige liv med masser af dyr.

– Jeg er gået en lidt alternativ vej, for som 18-årig afsluttede jeg HTX, og så arbejdede jeg et år som klinik assistent på Gimlinge Dyreklinik, fortæller hun.

– Derefter var jeg i en periode i Sydengland som dyreassistent dels fem dage om ugen i en smådyrspraksis og dels to dage på et stort hestehospital med plads til 50 »indlagte« heste. Ved siden af underviste jeg i ridning – det har jeg gjort i Hashøj Rideklub, siden jeg var 13 år.

I England fandt Sarah sin kæreste, og parret har nu to små drenge.

Stort erfaringsgrundlag

Familien kom til Danmark, og Sarah begyndte på dyrlægestudiet, som hun afsluttede i 2006. Det er uddannelsen efter den gamle ordning, der er all round-orienteret. I dag specialiserer man sig enten i smådyr, kvæg/svin eller heste.

Under uddannelsen havde Sarah ophold både i USA og i Irland, og specialet skulle kunne bruges til noget, så der fortsatte hun en phd-afhandling, der undersøgte gravhundes ryg fra de var halvandet år, til de fyldte tre. Specialet viste, at hunde med to såkaldte »disk-calcifikationer« var i stor risiko for at dø for tidligt eller måtte aflives grundet diskusprolaps. Det førte til, at der blev indført avlsrestriktioner for gravhundene.

Efter endt uddannelse har Sarah Beck været ansat på Danish Crown  Ringsted, i Land & By Dyreklinik i Kr. Eskildstrup og i de seneste næsten seks år i Falke Dyreklinik i Næstved.

– Her har vi udover de almindelige dyrlægeopgaver haft rigtig meget med katte at gøre, fordi vi samarbejdede med Inges Kattehjem i Næstved og Dyrenes Beskyttelses kattehjem i Fuglebjerg, fortæller Sarah, der selv har to katte samt to slædehunde.

I 2009 var Sarah i øvrigt sammen med en kollega en tur i Bosnien, hvor de arbejdede på et gadehunde-projekt.

– Det var en meget voldsom oplevelse – ikke mindst fordi befolkningen fik 10-12 kr. i dusør pr. hundehale, de kunne aflevere – og så var myndighederne egentlig ligeglade med, hvordan hunden var blevet aflivet, fortæller Sarah Beck.

– Vores opgave som dyrlæger bestod i at neutralisere de hunde, der blev indfanget, så der ikke blev produceret flere gadehunde – og så vaccinerede vi dem mod rabies.

Iphone billeder 2, 2013 316

Back To Top